wing-preload
AK-47 | The Empress (Field-Tested) Giveaway
GE BORT
AK-47 | The Empress (Field-Tested) Giveaway
$50.00
11d 11:11:11
 • CSGOCatalog
 • allant CS.PRO #CSGOCatalog
 • Bagy
+ 31 deltagare
csgoroll
Logga in med steam
banner

Hur man rankas i CS:GO under 2024

År 2024 är spelentusiaster desto mer nyfikna på att klättra i graderna i det ikoniska first-person shooter. Denna förväntan har gjort spelet mer spännande och utmanande för CS2-spelare över hela världen. I den här artikeln kommer vi att prata allt om rangerna i CS:GO och hur människor kan klättra uppför rangstegen på det mest effektiva sättet. Så, utan vidare, låt oss dyka in direkt.

Vad är Rank i CS:GO

I CS:GO är en rank representationen av en spelares skicklighetsnivå, som bestäms av deras prestation i spelets konkurrensutsatta matchmaking-läge. I grund och botten är rankningssystemet utformat för att matcha spelare med en specifik färdighetsuppsättning i en tävlingsmatch för att ge dem en rättvis spelplats. Spelare börjar orankade och går sedan vidare genom de olika rankningarna genom att vinna en serie tävlingsmatcher.

Hur många led finns i CS:GO

Det finns 18 rankningar i spelet, uppdelade i flera nivåer från Silver till Global Elite. Dessa är alla rangordningar:

 1. Silver I
 2. Silver II
 3. Silver III
 4. Silver IV
 5. Silver Elit
 6. Silver Elite Master
 7. Guld Nova I
 8. Guld Nova II
 9. Guld Nova III
 10. Guld Nova Master
 11. Master Guardian I
 12. Master Guardian II
 13. Master Guardian Elite
 14. Distinguished Master Guardian
 15. Legendarisk örn
 16. Legendarisk Eagle Master
 17. Supreme Master First Class
 18. Den globala eliten

Uppdelning av CS:GO-rankningar

Som nämnts tidigare har CS:GO 18 rankningar som sträcker sig från Silver för nybörjare till den ultimata rankningen, The Global Elite. I det här avsnittet kommer vi att dela upp var och en av rankningarna för att ge dig ett djupare perspektiv på var och en av dem i CS:GO.

 • Silvernivå: Den här nivån är där de flesta nya spelare landar efter sina placeringsmatcher. Hela Silvernivån kännetecknas av en inlärningsfas, där spelarna vänjer sig vid grunderna i spelet, inklusive kartlayouter, vapenmekanik och grundläggande strategier.
 • Gold Nova Tier: Denna nivå omfattar Gold Nova I till Gold Nova Master och representerar spelare som har förstått grunderna och börjar utveckla mer förfinade färdigheter och strategier.
 • Master Guardian Tier: Från Master Guardian I till Distinguished Master Guardian, denna nivå betyder en mer seriös och skicklig spelarbas. Spelare har goda kunskaper i spelmekaniken och kartstrategierna och uppvisar bättre samordning med sitt lag.
 • Legendary Tier: Inklusive Legendary Eagle upp till The Global Elite, denna nivå representerar elitspelarna i CS:GO. Dessa led är fyllda med mycket skickliga individer som har bemästrat olika aspekter av spelet. Spelare här visar utmärkt mål, strategiskt djup och avancerad lagtaktik och deltar ofta i konkurrenskraftigt och professionellt spel.

Vad är den högsta rankningen i CS:GO

Av alla 18 rankningar i CS:GO är The Global Elite den högsta rankingen i spelet. Det är säkert att säga att denna ranking är mycket svår att uppnå och kräver att spelare har den ultimata spelkunskapen och färdigheten för att skaffa sig och behålla denna ranking.

Hur fungerar rankingsystemet för CS:GO?

Rankingsystemet i CS:GO är designat för att matcha spelarna på slagfältet med liknande färdigheter och kunskap om spelet. I slutändan ger detta spelare en rättvis och njutbar upplevelse i spelet. Här är en översikt över hur rankingsystemet för CS:GO fungerar.

 • Placeringsmatcher: När spelare börjar spela spelet måste de vinna 10 konkurrenskraftiga placeringsmatcher för att få en första ranking i spelet baserat på deras prestation.
 • Elo Rating System: CS:GO använder en modifierad version av Elo Rating System. Systemet tar hänsyn till spelarens individuella prestation, den upplevda skicklighetsnivån för båda lagen, omgångsresultat och säkerheten i betyget (hur konsekvent du spelar). Det är inte bara om du vinner eller förlorar utan hur du vinner eller förlorar.
 • Vinnande och förlorande matcher: Att vinna mot spelare som är rankade högre än du kommer att ha en mer positiv inverkan på rankningen du får. Omvänt kan förlust mot spelare som är lägre rankade orsaka en större minskning av din rang.

Vilken typ av CS:GO-spelare är du?

I CS:GO tar spelare ofta på sig specifika roller inom ett lag, särskilt i mer organiserade och konkurrenskraftiga miljöer. Att förstå och spela dessa roller effektivt kan avsevärt påverka lagets framgång. Här är de primära rollerna:

 • Entry Fragger: Om du är den första spelaren som går in på fientligt territorium eller en bombplats, då är den här rollen för dig. Entry Fraggers jobb är att få de första killarna och skapa utrymme för laget att röra sig i. De måste ha utmärkta mål och reflexer. Om du tycker om att ligga i framkant av attacker och har förtroende för dina mål och duellförmågor, kan detta vara din föredragna roll.
 • Support: Stöd spelare backar upp inträdesfraggern, kastar nödvändiga blixtar, röker och granater för att hjälpa till att ta en plats eller försvara. De brukar också se efter flanker och trade kills om inträdesfraggern går ner.
 • AWPer: AWPer måste ha utmärkt sikte, reflexer och positionering, så om du har tålamodet och precisionen och gillar att hålla i eller aggressivt titta på vinklar med potential för hög effekt, kan AWPer-rollen vara något för dig.
 • In-Game Leader (IGL): Detta är strategen och ledaren för laget. De bestämmer lagets strategi, call plays och mid-round-beslut och har generellt en djup förståelse för spelet. Om du är en taktisk tänkare, tycker om att studera spelet, leda ett lag och kan förbli lugn under press, överväg att vara en IGL.

Vad är Competitive Matchmaking i CS:GO?

Competitive matchmaking är ett spelläge i CS:GO för spelare som vill ägna sig åt en mer seriös spelmiljö jämfört med vanliga casual-matcher. Det är det ultimata slagfältet där spelare med liknande rankningar visar upp sina ultimata färdigheter och strategier mot liknande skickliga motståndare med målet att förbättra sina färdigheter för att klättra i graderna. Därför får tävlingsmatchning det bästa ur spelarna genom att matcha dem med ett rättvist och lika skickligt motståndarlag att prova sig fram på.

CSGO Ranking Calculator

Hittills har Valve inte släppt någon specifik information om hur deras rankingräknare fungerar. Därför är rankningssystemet ett proprietärt och dolt system som tar hänsyn till flera variabler för att bestämma skicklighetsgruppen för en spelare.

Varje rankning i CS:GO står för ett specifikt ELO-värde, eftersom plattformen använder en modifierad version av ELO-rankingkontrollsystemet. I en tävlingsmatch summeras alla ELO från ett lag, och poängen delas över det vinnande laget i ordning genom en pjäs. De lägre leden får en större del av poängen jämfört med de högre leden i laget. Dessutom ger MVP-stjärnorna också en enorm höjning till din ELO-poäng.

Hur man rankar upp snabbare i CS:GO

Om du vill klättra uppåt i rankingen i CS:GO på ett effektivt sätt, följ helt enkelt dessa steg och införliva dina bästa färdigheter i varje spel.

 • Förbättra dina färdigheter: Det enklaste sättet att ranka upp är genom att förbättra dina färdigheter. Detta innebär att du förbättrar ditt mål, dina reflexer och din noggrannhet, och du kan göra det genom att öva regelbundet och använda målträningskartor.
 • Bemästra kartorna: Det är avgörande att få en djup förståelse och layout av kartan för att få ut det mesta av ditt spel. Att veta var du kan förvänta dig fiender och hur du navigerar på varje karta effektivt kan ge dig en betydande fördel.
 • Spela med ett konsekvent lag: Att spela med ett lag av vänner eller konsekventa lagkamrater kan förbättra koordination och strategi. Kommunikation är avgörande i CS:GO, och att spela med ett team möjliggör bättre planering och genomförande av strategier.
 • Lär dig ekonomihantering: Att förstå när du ska köpa, vad du ska köpa och hur du hanterar ditt lags ekonomi under hela spelet är avgörande. En vältajmad ekorunda eller tvångsköp kan vända matchen.

Huvudfaktorer för placering i CS:GO

Det finns olika faktorer som spelar roll för att öka spelarens ranking. Några av dessa avgörande faktorer är följande:

 • Vinnande matcher: Den mest kritiska faktorn är vinst/förlustrekordet för dina spel. Vinnande spel kommer i allmänhet att förbättra din rankning medan förlorade spel vanligtvis minskar den.
 • Rundamarginal: Det är inte bara vinster och förluster; marginalen för din seger eller nederlag i varje spel kan påverka din rangordning. Ett nära spel kanske inte påverkar din ranking nämnvärt, men ett spel som slutar med stor marginal kan ha en större inverkan.
 • Prestanda i spelet: Din prestation i matcher spelar en avgörande roll för att bestämma din rangordning. Detta inkluderar dödar, assists, dödsfall, bombplanteringar, bombnedsättande, MVP:er och totalpoäng. Att prestera bra och konsekvent kan positivt påverka din rangordning, även i förluster.
 • Dina motståndares rankning: Om du vinner mot spelare som är rankade högre än du kan det leda till en mer betydande ökning av din rankning. Omvänt kan förlora mot spelare som är rankade lägre än dig leda till en mer betydande minskning.

Hur lång tid tar det att rankas i CS:GO

Rangsystemet fungerar inte med tiden, det är helt baserat på spelarens färdigheter och kunskapen om spelet. Dessa två saker kan bara ökas genom att spendera en avsevärd tid på slagfälten i CS:GO. Det finns alltså ingen bestämd tid som du kan ha i åtanke, bara behovet av att få dina färdigheter på en bättre nivå.

Hemligt tips för ranking i CS:GO

Här är några hemliga tips som du kan följa för att klättra på rankingen i CS:GO på ett mer effektivt sätt.

 • Att vinna avgörande rundor: Ibland kan att vinna avgörande rundor som pistolrundor, miljöomgångar eller att bryta motståndarens ekonomi ha en mer betydande inverkan på spelets resultat än att konsekvent få ett genomsnittligt antal dödade varje runda.
 • Spela för laget: Istället för att jaga dödar, spela roller som gynnar laget. Om du kan göra pjäser som skapar dina lagkamrater för framgång eller ta bort viktiga ögonblick, tillför du mer värde än att bara ha ett högt antal dödsfall.
 • Anpassningsförmåga: Var villig att anpassa sig efter vad laget behöver för att vinna matchen. Detta kan innebära att du ändrar din vanliga roll eller spelstil för att passa vad spelet kräver.
 • Mentalt spel: Behåll en positiv attityd och fokus på förbättring. Låt inte några dåliga rundor eller giftiga lagkamrater luta dig.

CS:GO rankas som Valorant under 2024

Det finns ingen direkt omvandling mellan CS:GO och Valorant, eftersom båda dessa spel skiljer sig åt på många områden, inklusive företaget som publicerade dem. Men för att få en ungefärlig uppfattning kan vi matcha rankingsystemen för båda dessa företag enligt följande:

 • Silver i CS:GO till Iron/Bronze i Valorant
 • Guld Nova i CS:GO till Silver/Guld i Valorant
 • Master Guardian i CS:GO till Platinum/Diamond in Valorant
 • Legendary Eagle och uppåt i CS:GO till Immortal/Radiant in Valorant

Vad är CSGO Rank distribution

Rangfördelningen i CS:GO avser spridningen av hela spelarbasen över de olika leden, från Silver I till Global Elite. En stor del av spelarna finns i Gold Nova och master Guardian Tier. Däremot finns en mindre andel människor i de högre leden än så, som DMG och LEM. Topprankorna har ett mindre antal personer på grund av nivåns komplexa karaktär och svårigheten att behålla den rankingen.

CSGO Rank Distribution under 2024

Rang Fördelningsprocent
Silver 1 4,1 %
Silver 2 4,4 %
Silver 3 4,77 %
Silver Elit 6,44 %
Silver Elite Master 7,9 %
Guld Nova 1 8,56 %
Guld Nova 2 8,79 %
Guld Nova 3 9,05 %
Guld Nova Master 8,41 %
Master Guardian 1 7,55 %
Master Guardian 2 6,61 %
Master Guardian Elite 5,12 %
Distinguished Master Guardian 4,05 %
Legendarisk örn 3,25 %
Legendarisk Eagle Master 3,2 %
Supreme Master First Class 2,64 %
Global elit 0,52 %

Frågor och svar

Hur många matcher krävs det för att bli rankad i CSGO?

Det finns inget fast antal för att bli rankad i CS:GO, det beror helt på din vinst/förlustkvot och rankningen hos de motståndare du spelar mot i den tävlingsinriktade matchmakingen.

Är det lätt att klättra i CSGO?

Detta beror på spelaren eftersom det varierar beroende på spelarens prestation. Att klättra i graderna kan dock vara utmanande eftersom det kräver konsekventa vinster och bra prestationer.

Hur många segrar krävs för att bli rankad i CS:GO?

Det finns inget specifikt antal; det beror i slutändan på kvaliteten på spelarens vinster och deras övergripande prestation i spelen.

Hur börjar man rankas i CSGO?

Du börjar klättra i rang i CS:GO efter att ha spelat de första 10 placeringsmatcherna. Efter dessa matcher placeras du i en rank som matchar de spelfärdigheter du visade i de första 10 matcherna.

Behöver du spela för att rankas högre i CS:GO?

Ja, självklart måste du spela matcher och vinna mot motståndarlag i tävlingsmatcher för att rankas högre i CS:GO.

Vad är det bästa sättet att klättra i CS:GO?

Det bästa sättet att klättra i CS:GO är att förbättra sina färdigheter, spela konsekvent och samla på sig den ultimata kunskapen om spellägen och kartor.

Hur låser man upp Competitive i CS:GO?

Du kan låsa upp tävlingsläget i CS:GO genom att spela spelet och nå Private Rank 2. Du kan göra det genom att spela vilket spelläge som helst för att låsa upp tävlingsinriktad matchmaking.

Kategorier
stake best site
Ok