wing-preload
Conectați-vă cu aburi

Opriți războiul

Cine a început războiul în Ucraina?

Răspunsul la întrebarea cine a început războiul în Ucraina poate fi găsit pe orice platformă politică. Și, din păcate, nu este întotdeauna clară. Suntem ferm convinși că președintele rus a început ostilitățile pe teritoriul țării. Părerile și convingerile lui i-au permis să declanșeze războiul fără să se gândească la viețile ruinate.

Una dintre cele mai importante armate ale lumii sa dovedit a fi incompetentă, dar asta nu l-a oprit pe comandantul șef rus. El își continuă încercările de a realiza ceea ce își dorește terorizând populația civilă din Ucraina. În același timp, noi obiective sunt declarate în mod repetat. De exemplu, am auzit deja despre protecția Donbasului, despre “denazificarea” a țării și demilitarizarea acesteia. Nimeni nu știe câte obiective noi vor fi exprimate. Cu toate acestea, schimbările persistente de perspectivă indică doar că Rusia nu are obiective clare și soldații săi vor fi măcelăriți. Și în timp ce trupele ruse își aleg singur drumul, ucrainenii trebuie să-și apere patria cu toată puterea și efortul lor. Destul de tragic, adesea o fac cu prețul vieții lor.

Cum luptă o țară teroristă pe teritoriul Ucrainei?

Pe 24 februarie 2022, a avut loc un dezastru de nespus – trupele ruse au invadat Ucraina. Agresorul a lansat lovituri cu rachete care au șocat populația nevinovată. Comandamentul ucrainean a format o apărare puternică în direcțiile de conducere pentru a împiedica unitățile inamice să avanseze în toată țara.

Rusia a desfășurat echipamente militare terestre pentru a-și îndeplini sarcinile. În același timp, a efectuat lovituri aeriene. În același timp, președintele rus Vladimir Putin a transferat conducerea ucraineană responsabilitatea vărsării de sânge.

Raidurile cu rachete și bombardamentele asupra aeroporturilor, precum și bătăliile din apropierea centralei nucleare de la Chornobîl, au fost începutul unor evenimente teribile. Rusia a continuat să fie activă după aceea, motiv pentru care urletele regulate ale alertelor de raid aerian. Mii de civili au fost îngropați sub dărâmăturile clădirilor sau au fost uciși în urma exploziilor din unitățile publice. Ei nu sunt de vina pentru nimic, ci au devenit o monedă de schimb în jocul președintelui rus. Zeci de mii de soldați ucraineni care și-au apărat pământurile nu se vor mai întoarce niciodată acasă. Și câți dintre ei au fost infirmi pur și simplu la pofta unui singur conducător este greu de imaginat.

Ce crime de război comite Rusia pe teritoriul Ucrainei?

Multe episoade de crime de război comise de Rusia au fost observate și dovedite. Țara agresor a exterminat populația Ucrainei la scară masivă prin:

  1. Bombardarea zonelor rezidențiale cu arme nediscriminatorii. Aceasta se referă la muniții cu dispersie, precum și la mai multe lansatoare de rachete. În același timp, este imposibil să vorbim de lovituri incidentale, deoarece nu există obiecte militare în zona din apropierea țintelor distruse. Cele mai înfricoșătoare evenimente sunt grevele de la gara Kramatorsk și Teatrul Mariupol.
  2. Jefuirea caselor, fabricilor și fabricilor ucrainene. Cazurile sunt dovedite prin interceptarea soldaţilor ruşi’ apeluri telefonice.
  3. Uciderea în masă a civililor în timpul retragerii trupelor ruse din orașele ucrainene. Acest lucru este dovedit de masacrul de la Bucha.
  4. Răpirea și uciderea civililor în teritoriile aflate sub controlul Rusiei. De exemplu, oficiali, jurnaliști și rezidenți obișnuiți au fost dispăruți în teritoriile ocupate.
  5. Abuzul asupra prizonierilor de război, inclusiv tortura și pedepsele cu moartea.

O altă problemă importantă este epuizarea populației civile ucrainene în timpul războiului din cauza restricției deliberate a accesului la medicamente, alimente, apă, căldură și surse de energie. Acest lucru duce la o catastrofă umanitară care afectează toți locuitorii țării, în special generația tânără, care are mare nevoie de o dietă echilibrată.

Cum poți ajuta Ucraina să învingă invadatorul?

Să ajutăm Ucraina să învingă agresorul împreună. Există organizații speciale și reprezentanți individuali în interiorul și în afara țării care strâng fonduri pentru cauze importante, cum ar fi:

  • sprijinirea potențialului de apărare al Ucrainei;
  • acordarea asistenței medicale;
  • stabilirea de poziții umanitare;
  • restaurarea instalațiilor distruse;
  • contribuția la educație și știință.

Vă rugăm să înțelegeți că și cea mai mică contribuție poate fi legătura care deschide ușa către victorii mai mari. Dacă toți cetățenii grijulii ai Planetei noastre oferă un astfel de ajutor, Ucraina va putea să se confrunte activ cu inamicul. Populația civilă trebuie să primească proviziile necesare pentru o viață decentă, iar copiii ar trebui să poată merge la grădinițe și școli. Vă rugăm să nu ignorați tragedia cu care se confruntă Ucraina, fonduri dovedite în care poți avea încredere:

Ok